Accés de candidats i empreses

Treballateca.com és un portal comarcal de treball pensat per posar en contacte les empreses amb ofertes de treball amb els possibles candidats, fent especial incidència en les persones joves.


Cercador d'ofertes de treball

Publicitat
Banner

Noticia ampliada

200906Oct
Una borsa laboral diferent

Els currículums tradicionals i les entrevistes de feina estan quedant obsolets. Almenys, així ho creuen els responsables de l'oficina Universitat Empresa de la Universitat de Girona que han posat en marxa una via per cercar feina ben original: el videocur


Per fer trontollar una mica la rigidesa del mercat laboral, molt estancat a causa de la crisi, l’Oficina Universitat Empresa de la Universitat de Girona ha impulsat una iniciativa sense precedents: el 'FuturaCV'. Aquest portal permet intercanviar demandes i ofertes de feina però deixant de banda el paper mitjançant el videocurrículum; és a dir, un currículum enregistrat en vídeo. D'aquesta manera, s'afavoreix que els candidats mostrin, a més de les habilitats verbals, els seus dots comunicatius i no verbals, convertint el currículum en una mena de primera entrevista.

Ràpid i senzill

El funcionament d'aquesta eina és senzill. Tan sols cal que les persones accedeixin a la web www.futuracv.com i enregistrin el currículum amb una webcam. Els responsables del portal proposen un guió bàsic per a elaborar-lo: primer, fer una presentació personal, amb el nom, l'edat, la procedència, residència, etc., després explicar les dades acadèmiques, l'experiència professional (seleccionant allò més interessant), després recordar els coneixements d'idiomes, els interessos personals (aficions) i, finalment, exposar quina mena de treball s'està cercant.

La gravació pot repetir-se tantes vegades com sigui necessari i, quan se n’obtingui una de definitiva, caldrà omplir un formulari. Després d'això, es rebrà al correu electrònic un missatge amb l'enllaç que permet visualitzar l'enregistrament final, que es podrà adjuntar en el currículum que s'enviï a les empreses.

La Borsa de Treball del Centre d’Atenció i Assessorament als Estudiants, ubicada al Campus Montilivi de Girona, brinda als usuaris un ordinador perquè facin el seu vidocurrículum, que després s'enviarà a les empreses que tinguin ofertes laborals apropiades per als aspirants. El currículum audiovisual es pot descarregar i desar en una memòria USB.

Més informació

* Pàgina web de FuturaCV, per fer el videocurrículum (http://www.futuracv.com/)
* Recusos per cercar feina a JOVE.CAT (http://www20.gencat.cat/)
Recomanacions a l'hora de començar a cercar feina, recursos per a assessorar-te i propostes de llocs on pots anar per trobar feina.

Anar amunt


Que busques?

Un projecte de:
Dinamo Dinamo Consell Comarcal de l'Alt Penedès
Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Servei Comarcal de Joventut - © 2004-2021
Oficina Jove de l'Alt Penedès Dinamo Garantia Juvenil Feina Activa CV SOC SOC Oferta formativa